Студенти й поліцейські проходитимуть обов’язкову військову підготовку

Кабмін затвердив порядок проходження базової військової підготовки серед студентів та поліцейських
Кабмін затвердив порядок проходження базової військової підготовки серед студентів та поліцейських. Фото: ukraine-legion.org.ua

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок проведення базової загальновійськової підготовки для студентів та поліцейських. Про це повідомляє FBC з посиланням на постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука у Telegram.

Відповідно до статті 10-1 закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу» уряд визначив, що базову військову підготовку проходитимуть чоловіки, які здобувають вищу освіту за денною або дуальною формою навчання, а жінки — на добровільній основі.

Згідно з затвердженим порядком, базову підготовку будуть проходити:

  • курсанти вищих військових навчальних закладів і військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти;
  • курсанти закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських;
  • поліцейські під час проходження первинної професійної підготовки у закладах освіти зі специфічними умовами навчання.

Організація та супроводження базової військової підготовки студентів і поліцейських буде покладена на Міністерство оборони, Міністерство освіти й науки, Міністерство внутрішніх справ, інші державні органи та органи місцевого самоврядування (за згодою) і Генеральний штаб ЗСУ.

З початку повномасштабної війни в Україні діє загальна мобілізація. З 18 травня 2024 року набув чинності новий закон про мобілізацію. За оновленим законодавством, всіх військовозобов’язаних, як чоловіків, так і жінок, змушують оновити свої облікові дані до 16 липня 2024 року.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *