Старший директор з питань Європи в Раді нацбезпеки США у Києві обговорив допомогу Україні


Старший директор з питань Європи в Раді нацбезпеки США у Києві обговорив допомогу Україні

Фото: старший директор з питань Європи в Раді національної безпеки США Майкл Карпентер провів переговори з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком (twitter.com/USAmbKyiv) Автор: Володимир Костирін

Старший директор з питань Європи в Раді національної безпеки США Майкл Карпентер, який перебуває з візитом у Києві, провів переговори з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Сторони обговорили, зокрема, підтримку з боку Вашингтона на тлі військової агресії РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) посла США в Україні Бріджит Брінк.

За словами дипломата, метою візиту Карпентера до Києва 13 травня Києва, серед іншого, є демонстрація підтвердження США “непохитної підтримки України в її боротьбі проти незаконної агресії Росії”.

Американський чиновник у ході візиту у Київ зустрівся з українськими посадовцями.

“Провели гарну розмову з Андрієм Єрмаком та Майклом Карпентером про те, як ми продовжуємо допомагати Україні захищати себе у боротьбі з Росією зараз і в майбутньому”, – розповіла Брінк.

Також вона поінформувала, що 13 травня разом з Карпентером провели зустрічі з представниками організацій Центр протидії корупції (AntAC), National Interests Advocacy Network (ANTS NGO), Незалежною антикорупційною комісією, та Агенцією журналістських розслідувань “Слідство Info”, які “зміцнюють Україну – і роблять можливим її шлях до ЄС і НАТО – за допомогою антикорупційних реформ, вільної преси та потужного громадянського суспільства”.

Довідка: Майкла Карпентера називають “ветераном американської дипломатії”. Він є фахівцем з Росії, України та Євразії. Карпентер працював раніше як у Держдепі, так у в Пентагоні, де відповідав за Україну та РФ, а також за контроль над озброєнням.

Раніше повідомлялося, що влітку 2021 року президент США Джо Байден висунув Карпентера на посаду постпреда США при ОБСЄ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *