Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

США висловили стурбованість Китаю через його підтримку оборонної сфери РФ


США висловили стурбованість Китаю через його підтримку оборонної сфери РФ

Архівне фото: Сі Цзіньпін і Володимир Путін (Getty Images) Автор: Дмитро Браславський

Сполучені Штати Америки висловили своє занепокоєння Китаю через його підтримку російської оборонної сфери.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на “Голос Америки”.

Зазначається, що це питання обговорював помічник держсекретаря США Курт Кемпбелл з виконавчим заступником глави МЗС КНР Ма Чжаосюй 27 березня.

Йшлося про те, що Пекін підтримує оборонно-промислову базу Москви.

За словами представника Держдепу, ця телефонна розмова є частиною поточних зусиль з підтримки відкритих ліній зв’язку між Сполученими Штатами та Китаєм.

Зв’язки Китаю та Росії

Китай почав тісніше підтримувати зв’язки з РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, Пекін відмовився приєднатися до санкцій, запроваджених США проти Кремля. Китай і РФ поділяють взаємний інтерес у тому, щоб кинути виклик домінуванню США у світовому порядку, адже їхні стосунки з демократичними країнами стають все більш напруженими.

У жовтні минулого року Міноборони США заявило, що Китай, незважаючи на свої заперечення, постачає Росії озброєння. Зокрема, безпілотники, стрілецька зброя та спорядження.

При цьому міністр закордонних справ Китаю Ван І запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що Пекін не постачає летальну зброю до Росії.

В американській розвідці нещодавно заявили, що Китай останнім часом надає Росії економічну підтримку та допомогу у сфері безпеки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version