Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Соціологи дослідили, як змінилися погляди американців на допомогу Україні


Соціологи дослідили, як змінилися погляди американців на допомогу Україні

Ілюстративне фото (getty images) Автор: Вадим Ребрина

За останній рік погляди серед американців на те, скільки США витрачають на підтримку Україні у війні, змінились. Менше американців вважає, що Вашингтон витрачає забагато на підтримку Києва у його протистоянні російській агресії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

“Погляди на те, скільки США витрачає на війну (РФ в Україні – ред.), змінились протягом останнього року. Менше людей вважає, що Сполучені Штати витрачають забагато на підтримку України у повірянні із жовтнем минулого року (34% проти 52%)”, – йдеться у висновках соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

За даними дослідження, у жовтні 2023 року 52% респондентів відзначили, що, на їхню думку, США витрачають забагато на допомогу Україні, 31% – що США витрачають стільки, скільки потрібно, а 15% – що США витрачають замало. У вересні цього року лише 34% опитаних відзначили, що США витрачає забагато на підтримку України, 39% сказали, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають замало.

Опитування відзначає різницю в поглядах між прихильниками Демократичної та Республіканської партій. Так, відповідно до результатів опитування, респонденти, які асоціюють себе з Демократичною партією, більш схильні розглядати Росію як ворога, а Україну – як союзника.

Половина опитаних респондентів називає Росію противником, а 43% розглядає Україну як країну-союзника, який поділяє інтереси та цінності США. 67% прихильників Демократичної партії вважають Росію противником, порівняно із 43% незалежних респондентів та 40% республіканців.

Нагадаємо, 26 вересня адміністрація американського президента Джо Байдена оголосила про додаткову оборонну допомогу для України. Вона включає санкціонування пакета на суму у 375 мільйонів доларів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version