Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Синоптики дали детальний прогноз на вихідні та підбили підсумки половини травня


Синоптики дали детальний прогноз на вихідні та підбили підсумки половини травня

Фото: в “Укргідрометцентрі” дали прогноз на 25-26 травня в Україні (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Погода в Україні 25-26 травня буде дивувати, причому навіть у межах одного регіону. Дощі будуть, та не масово.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Субота, 25 травня

У суботу, 25 травня, в Україні буде досить тепло, але без опадів не обійдеться. Дощі, причому відразу з грозами і без варіантів, варто чекати повсюдно в західних областях. Також така ж ситуація цілком ймовірна у Рівненській та Хмельницькій областях.

Вночі, незважаючи на “смачні” дощі, на заході буде +13…+15 градусів, тепліше на заході буде у Волинській області – +14…+16, і холодніше, ніж в інших, на Закарпатті та Чернівецькій області – у межах +12…+14 градусів.

В інших регіонах температура вночі теж “бігатиме”. Наприклад, на півночі, у Сумській та Чернігівській областях, буде +9…+11 та +10…+12 градусів відповідно. Північ у цьому сенсі підтверджує свою назву. Хоча на Харківщині вночі буде так само холодно, як і на Сумщині. Трохи тепліше буде на сході, південному сході та у центрі. Найтепліше вночі буде на Одещині – до +17 градусів.

Вдень температура буде більш однорідною. На заході в межах +24..+26 градусів, як і в частині центру та на півдні. Найхолодніше вдень буде на сході, у Луганській та Донецькій областях +22…+24 градуси. У Криму, порівняно із рештою південних регіонів, теж буде не спекотно – +23…+25. Найтепліше вдень буде на Закарпатті та на Херсонщині – до +27 градусів.

У Києві в суботу без дощів, вночі +13…+15 градусів, вдень – +24…+26.

Прогноз погоди на 25 травня в Україні (meteo.gov.ua)

Неділя, 26 травня

У неділю, 26 травня, опади перемістяться на південь. Тут також опади пройдуть з грозами. Більше ніде дощити не буде.

Нічні температури вочевидь підуть на спад. Зокрема:

Вдень погода на заході буде в межах +24…+26 градусів, у центрі та частково на півночі – +23…+25 градусів. Найхолодніше буде на сході та південному сході, наприклад:

Цікаво, що на півдні, зокрема, в Криму та на Херсонщині термометри покажуть теж +19…+21.

У Києві в суботу без дощів, вночі +12…+14 градусів, вдень – +23…+25.

Прогноз погоди на 26 травня в Україні (meteo.gov.ua)

Підсумки половини травня 2024 в Україні

Зазначимо, що синоптики вже встигли підбити підсумки погоди у перші два тижні травня в Україні.

Так, за даними Укргідрометцентру, у першій декаді травня в Україні переважала прохолодна, часом холодна для середини травня, суха та вітряна погода. На більшій частині території країни відмічалися заморозки на поверхні ґрунту, висоті 2 см та у повітрі.

Як і перший тиждень травня, другий виявився однією з найсухіших за останні 30 років. Зокрема, у південних областях та прилеглих районах центральних і східних областей тривала грунтова засуха (запаси вологи в метровому шарі ґрунту понизилися до 50 мм і менше).

Погода у червні 2024 в Україні

Літо 2024 в Україні може принести чимало сюрпризів, тому що зараз на неї впливають два потужні чинники – “Ель-Ніньйо” та “Ла-Нінья”, а ще – потужна і дуже активна сонячна радіація. Спека влітку чекати варто, а ось певних рекордів – можливо, й немає.

Зокрема, як розповіли синоптики, середня місячна температура в червні 2024 в Україні прогнозується в межах +19…+23 градусів, у гірських районах +16…+19 градусів тепла, що на 1,5-2 градуси вище за норму.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version