Сили оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління ворога: ситуація на фронті


Сили оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління ворога: ситуація на фронті

Фото: ЗСУ завдали ударів по чотирьох пунктах управління РФ (Getty Images) Автор: Наталія Юрченко

Українські військові атакували чотири пункти управління ворога. Крім того, ЗСУ вдарили по двох районах зосередження особового складу РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генштаб ЗСУ.

На фронті за минулу добу зафіксовано 127 бойових зіткнень. Третина з них – на Покровському напрямку.

Вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління, засобу ППО, радіолокаційній станції та двох районах зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося п’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції підрозділів ЗСУ. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили шість атак окупантів неподалік Макіївки та Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 11 штурмових дій, поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру, Кліщіївки, Андріївки та у бік Григорівки Донецької області.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації ворог здійснив 24 атаки неподалік населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 53 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки і Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог сім разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку агресор здійснив два штурми наших позицій неподалік Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку теж відбулось дві ворожі атаки в бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку захисники жорстко припинили спробу окупантів просуватись на лівобережжі річки Дніпро.

Втрати ворога на фронті

Росія з початку повномасштабної війни втратила вже тисячі одиниць техніки та понад 580 тисяч солдатів. При цьому Москва продовжує приховувати втрати на фронті.

Лише за останню добу українські захисники знищили 1100 російських загарбників.

За словами головкома ЗСУ Олександра Сирського, Росія хоче до кінця року збільшити кількість військ в Україні до 690 тисяч.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *