Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Що відомо про вибух на ТЕЦ у Києві

КМДА спростувала інформацію про вибух на ТЕЦ у Києві, запевняючи, що всі об'єкти працюють у штатному режимі.
КМДА спростувала інформацію про вибух на ТЕЦ у Києві, запевняючи, що всі об’єкти працюють у штатному режимі. Фото: kte.kmda.gov.ua

22 червня у Мережі з’явилися повідомлення про нібито вибух на теплоелектроцентралі (ТЕЦ) у Києві. Однак, столична влада оперативно спростувала цю інформацію. 

За даними FBC, з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА) у Telegram, жодного вибуху не було. 

«Інформація про нібито вибух енергообʼєкті не відповідає дійсності», — заявили у КМДА.

Представники адміністрації наголосили, що всі ТЕЦ Києва працюють у штатному режимі. Наразі тривають роботи з підготовки до опалювального сезону, а всі технологічні й ремонтні процеси виконуються згідно з планом. Також КМДА нагадала про заборону поширювати у Мережі фото та відео інфраструктурних об’єктів. 

«Інформацію про поширення таких буде передано до Служби безпеки України. Наполегливо просимо медіа перевіряти інформацію перед тим як поширювати сумнівні повідомлення на мільйонну аудиторію, створюючи колосальний ризик для роботи станцій і їх персоналу», — прокоментували у КМДА.

Нагадаємо, в ніч на 22 червня російські окупанти обстріляли два енергооб’єкти у Запорізькій та Львівській областях. Через серйозні пошкодження енергетичних об’єктів внаслідок атак Росії в Україні впроваджуються стабілізаційні відключення електроенергії. Відключення почнуться на дві години раніше — о 14:00.

Exit mobile version