Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Розвідка Естонії спрогнозувала вплив ударів ЗСУ по складах на РФ


Розвідка Естонії спрогнозувала вплив ударів ЗСУ по складах на РФ

Ілюстративне фото: розвідка Естонії спрогнозувала вплив ударів ЗСУ по складах на РФ (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Російська Федерація зіштовхнеться з нестачею боєприпасів. Причина цьому – удари ЗСУ по складах БК у Криму та на території РФ.

Про це заявив голова розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

“Атаки по військових складах РФ, мабуть, продовжаться, що ще більше посилить нестачу російських боєприпасів”, – розповів Ківісельг.

За його словами, російські підрозділи отримали розпорядження прискорити темп боїв в Україні. Росіянам це необхідно для того, щоб досягти тактичних цілей до настання грязьового сезону.

Полковник вважає, що росіяни спробують ізолювати Курахове та Селідове у Донецькій області від ЗСУ, та спробують зміцнити захоплені позиції в Вугледарському районі.

Він також вважає, що найближчим часом Росія може спробувати об’єднати два фронти – у Донецькій та Запорізькій області. Але на думку естонця, РФ має ресурсів для того, щоб швидко досягти цієї мети.

Удари по складах РФ

Наприкінці вересня у Краснодарському краї та Тверській області було атаковано склади зі зброєю російських окупантів. За даними джерел РБК-Україна, атака на склад у Торопці Тверської області була спецоперацією українських захисників. У ній взяли участь СБУ, ГУР та ССО.

Пізніше було підтверджено влучання у склад ракетно-артилерійського управління. Там росіяни зберігали ракети для оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”, балістичні ракети KN23, ракети для тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, КАБи, С-300 та артилерійські боєприпаси.

Варто зауважити, що удар по складу з ракетами у Торопці є важливим досягненням для України. Усього таких складів у РФ лише 13.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version