Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Росія змушує африканських студентів брати участь у бойових діях на Харківщині

Російські чиновники наслідують методи групи найманців Вагнера, змушуючи іноземних студентів і робітників брати участь у бойових діях. Фото: Reuters

Російська влада залучає тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати проти України, зокрема, в наступальній операції в Харківській області. Про це 9 червня повідомило агентство «Bloomberg», посилаючись на власні джерела.

Згідно з інформацією, російські чиновники, наслідуючи тактику групи найманців «Вагнера», погрожують африканським студентам і молодим працівникам, що їх візи не буде продовжено, якщо вони не приєднаються до армії.

Bloomberg також зазначає, що деякі африканці, які перебувають у Росії за робочими візами, змушені обирати між депортацією та участю у війні. Іноземців використовують у ризикованих наступальних маневрах для збереження більш підготовлених російських підрозділів.

Українські військові помітили збільшення кількості іноземних бойовиків серед полонених, зокрема африканців і непальців. Речниця Міністерства закордонних справ Росії відмовилася коментувати цю інформацію.

У лютому 2024 року влада Індії повідомила про спроби повернути додому близько 20 громадян країни, які застрягли в російській армії. Вони прибули до Росії як «армійські помічники», але після прибуття їм видали зброю.

Крім того, в Україні на боці Росії воюють громадяни Непалу. Після загибелі щонайменше 10 непальців, країна припинила видачу дозволів на роботу в РФ та Україні, і вимагав від Москви зупинити вербування своїх громадян й повернути вже завербованих додому.

ua.krymr.com

Exit mobile version