Росіяни атакували Україну 119 дронами і ракетами: скільки збила ППО


Росіяни атакували Україну 119 дронами і ракетами: скільки збила ППО

Ілюстративне фото (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук

У ніч на 21 жовтня Україна зазнала масованої атаки з боку російських військ. Окупанти використали ракети різних типів та ударні “Шахеди”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил ЗСУ.

Починаючи з 20:00 20 жовтня, до ранку 21 жовтня, станом на 09:30 радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та супроводжували 119 повітряних об’єктів, задіяних у нападі.

Серед них була одна балістична ракета Іскандер-М, запущена з території окупованого Криму, а також керовані авіаційні ракети Х-35 і Х-31П, випущені з повітряного простору над Чорним морем. Основну частину повітряного нападу складали безпілотники – 116 дронів, запущених з російських територій Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Українська авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил і Сил оборони активно відбивали атаки.

На цей момент підтверджено збиття 59 ворожих безпілотників у різних регіонах України, зокрема в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях.

Крім того, 45 російських безпілотників втратили зв’язок під час польоту. За попередніми даними, до 10 ворожих дронів продовжують перебувати в повітряному просторі України. Попри активну роботу Сил оборони, частина безпілотників все ж влучила у цивільну інфраструктуру, завдавши певних пошкоджень.

Обстріл України

Російські сили продовжують щоночі здійснювати масовані атаки на Україну за допомогою ударних дронів.

Увечері 20 жовтня агресор знову запустив “Шахеди” з напрямків північного сходу та півдня країни. У Києві повітряну тривогу оголосили о 00:07, після чого в столиці пролунала серія вибухів, спричинених роботою протиповітряної оборони. Протягом ночі вибухи повторювалися кілька разів. Повітряну тривогу скасували о 05:13, і вона тривала понад п’ять годин.

Того ж вечора російські війська завдали авіаудару по Харкову, застосувавши керовані авіабомби. В результаті атаки було пошкоджено енергетичну інфраструктуру, що спричинило перебої з електропостачанням у кількох районах міста.

Окупанти цілеспрямовано обстрілювали житлові райони, зокрема Основ’янський та Київський. Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову становить 13 осіб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *