Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Росія атакувала Україну понад 100 ракетами та дронами. Скільки збила ППО


Росія атакувала Україну понад 100 ракетами та дронами. Скільки збила ППО

Фото: ППО збила 42 дрони та 4 ракети під час атаки РФ по Україні 19 жовтня (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Наталія Гурковська

Росія атакувала Україну понад 100 ракетами та дронами. ППО збила 42 безпілотники та 4 ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

“У ніч на 19 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційним ракетами (район пусків – акваторія Чорного моря), ударними БПЛА типу “Shahed” та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ)”, – йдеться у повідомленні.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей – до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Як відпрацювала ППО

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

“Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збито 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69. Також на цю годину є підтвердження про збиття 42 ворожих БПЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях”, – зазначили військові.

Крім того, 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено. Наразі інформація щодо збиття чи падіння дронів уточнюється та оновлюється.

Атака РФ по Україні

В Україні кілька разів оголошували тривогу. Зокрема, востаннє, близько 7:00, тривога оголошувалась через ракетну небезпеку, а в Черкасах лунали вибухи.

Окрім того, росіяни намагалися атакувати і Київ дронами. Усі цілі були збиті, але без пошкоджень не обійшлося. Також у Києві через атаку РФ постраждала жінка.

Також у ніч на 19 жовтня РФ атакувала Шостку Сумської області. Пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури, вісім поранених, є відключення світла. Зокрема, окупанти атакували пожежну частину у Шостці. Серед поранених – рятувальники.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version