Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Робота триває цілодобово. Глава Запорізької ОВА показав виготовлення “зубів дракона”


Робота триває цілодобово. Глава Запорізької ОВА показав виготовлення "зубів дракона"

Ілюстративне фото: у Запорізькій області виготовляють “зуби дракона” (mil.in.ua) Автор: Іван Носальський

У Запорізькій області триває цілодобова робота з виготовлення “зубів дракона” – загороджувальних пірамід, які допомагають в обороні від росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова у Telegram.

“Цілодобово виготовляємо захисні споруди. Офіційно це загороджувальні піраміди. Іншим словом – тетраедри. А простими словами – запорізькі “зуби дракона”, – написав Федоров.

Він розповів, що під час виробництва використовується спеціальна технологія. Вона дозволяє зробити споруди максимально міцними за мінімальний час застигання.

“Наші запорізькі зуби здатні витримати як критичні температури, так і будь-яку агресію”, – уточнив чиновник.

За його словами, бетон, з якого виробляють “зуби дракона”, призначений для різних видів ґрунту.

Роботи проводять під керівництвом військових та Міністерства оборони.

Зміцнення фортифікацій в Україні

Нагадаємо, останнім часом в Україні активно зводять та зміцнюють фортифікації. Це необхідно, щоб стримувати наступ російських окупантів.

Нещодавно голова Одеської ОВА Олег Кіпер розповів, що в Одеській області оновлюються, зміцнюються та створюються нові оборонні фортифікації. Для цього задіяли близько 150 осіб та десятки одиниць техніки.

Також голова Рівненської ОВА Олександр Коваль заявляв, що в Рівненській області облаштовують нові оборонні рубежі на кордоні з Білоруссю.

Рішення про посилення фортифікацій на всіх напрямках було ухвалено ще минулого року на нараді з військовими, яку організував президент Володимир Зеленський.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version