Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

РФ вигадала ще один спосіб “відволікати” українське ППО: у ВМС відповіли, чи ефективно це


РФ вигадала ще один спосіб "відволікати" українське ППО: у ВМС відповіли, чи ефективно це

Фото: речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук (facebook.com/Taclbery) Автор: Наталія Кава

Російські військові зрозуміли, що ефективність їх кораблів-ракетоносіїв у Чорному морі знизилась. Тому вони вигадали їм новий спосіб застосування.

Про це заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє РБК-Україна з посиланям на тнлнмарафон.

За його словами, росіяни вирішили використовувати ракетоносії як відволікання для українських систем ППО. Він також зауважив, що українські військові ведуть постійне спостереження як за Чорним, так і за Азовським морями.

“Для того, щоб в принципі розгорнутися і вийти в море, і відстрілятися, їм потрібно небагато часу. Це мова про години. Проте, як показує практика, коли в морі перебуває один-два підводних човни, тим більше якщо тільки один із них носій, вони не виконують завдання, пов’язані із застосуванням цих ракет. Вони виконують завдання з охорони пункту базування”, – сказав Плетенчук.

Він зауважив, що у випадку, навіть якби росіяни вирішили здійснити пуски, тобто не в складі якоїсь комбінованої атаки, а самостійно, – вони не є ефективними.

“Тому ворог їх в принципі вже поодиноко і не застосовує. Навіть якщо кораблі виходять у море в кількості кілька одиниць носіїв крилатих ракет – це теж ще не означає, що обов’язково буде обстріл. Тому що низька ефективність станом на зараз цих систем озброєння змусила ворога їх використовувати більше для відволікання ППО під час масованих ракетних атак. Тому, можна сказати, що ситуація станом на зараз стабільна”, – підкреслив він.

Ситуація у Чорному морі

Раніше РБК-Україна писало про те, що у Військово-морських силах ЗСУ розповіли, чи можуть шторми вплинути на спроможність окупантів виводити носії ракет у Чорне море.

При цьому, днями Плетенчук зазначив, що флот РФ фактично більше не може впливати на перебіг бойових дій в Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version