Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

РФ посилює свої сили під Харковом військовими зі стратегічної глибини країни


РФ посилює свої сили під Харковом військовими зі стратегічної глибини країни

Ілюстративне фото: російський військовий (GettyImagеs) Автор: Наталія Кава

Російська Федерація планує приєднати до свого корпусу, який діє на напрямку Харкова, підрозділи окремої 9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії РФ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник ОТУВ “Харків” Юрій Повх в ефірі національного телемарафону.

“Наразі відомо про те, що ворог здійснює чергову спробу ротації своїх підрозділів на Харківському напрямку у районах Тихого, Глибокого та Вовчанська, а також планує приєднати до свого корпусу, який діє на напрямку Харкова, підрозділи окремої 9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії РФ”, – сказав він.

За його словами, дана бригада перекидається зі стратегічної глибини російської території. Зараз Росія намагається підсилити своє угруповання військ не лише на Харківському напрямку, а й по всій лінії фронту.

“Але у ворога це вкрай погано виходить, бо можливості нашої артилерії, а також інших засобів вогневого ураження дальньої дії, посилилися. Відтак зараз існує певний паритет вогневого ураження і наша артилерія працює на повну силу”, – зазначив він.

Ситуація на фронті

У травні російські війська розпочали наступ у Харківській області з метою захоплення Вовчанська і просування до Харкова через Липці. Однак цей план росіянам не вдалося реалізувати.

Згідно з інформацією Генерального штабу ЗСУ, основні бойові дії противника спостерігаються в районі Покровського напрямку. Тільки сьогодні російські війська провели понад 20 атак на позиції українських військових там.

Нещодавно, речник оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця” Назар Волошин заявив, що російські війська призупинили свої бойові дії в Харківській області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version