Рада хоче скоротити повноваження ТЦК через постійні скандали

В Раді пропонують передати функції ТЦК цивільним органам. Фото: volynnews.com

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій Територіальних центрів комплектування (ТЦК) до цивільних органів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови комітету, народного депутата Єгора Чернєва, в ефірі національного телемарафону.

Чернєв згадав про інцидент, що стався 11 червня в Одесі, коли між працівниками «швидкої допомоги» і військовими ТЦК сталася бійка. Військовослужбовці Київського РТЦК та СП Одеси затримали й утримували кілька годин фельдшерів, які приїхали на виклик.

«Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б’ються з лікарями — я такого ще не бачив», — прокоментував Чернєв.

Він також додав, що у профільному комітеті Верховної Ради наразі опрацьовують варіанти, як не допустити повторення таких ситуацій в майбутньому.

«І один із варіантів — поки що на рівні обговорення, — це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це — один із варіантів», — додав він.

11 червня у ЗМІ поширилась інформація щодо конфлікту між медиками і військовими, що закінчився бійкою біля військкомату. Як пояснили у центрі комплектування, медиків викликали не вони самі, а чоловік, якого раніше доставили до ТЦК. При цьому медичні працівники нібито відмовлялися надати документи, що підтверджували їх приналежність до системи охорони здоров’я. Прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом грубого порушення громадського порядку.

rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *