Президент підписав закон про англійську мову: що це означає для громадян

Володимир Зеленський підписав закон №9432 про функціонування англійської мови в Україні
Володимир Зеленський підписав закон №9432 про функціонування англійської мови в Україні. Фото: НУШ

Український президент Володимир Зеленський сьогодні, 26 червня, підписав закон №9432 про функціонування англійської мови в Україні, який раніше ухвалила Верховна Рада на початку червня цього року. Цей закон передбачає, що англійська мова отримує статус однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, пише FBC з посиланням на сайт Ради.

Згідно з документом, тепер українські чиновники, військовослужбовці офіцерського складу за контрактом, поліцейські середнього та вищого рангу, а також представники інших категорій, обов’язково повинні володіти англійською мовою. Знання мови буде перевірятися через безкоштовний екзамен, організація якого покладена на Міністерство освіти й науки.

Закон також встановлює норми щодо вивчення англійської мови в дитячих садках та на всіх рівнях освіти, а також передбачає трансляцію англомовних фільмів у кінотеатрах. Для підтримки цієї ініціативи уряд буде компенсувати частину витрат кінотеатрам на закупівлю таких фільмів. Під час обговорення закону була прийнята правка №336, яка передбачає бюджетну підтримку для кінотеатрів за показ англомовних фільмів і отримала підтримку 226 депутатів.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *