Прем’єр німецької Саксонії закликав скоротити допомогу Україні


Прем'єр німецької Саксонії закликав скоротити допомогу Україні

Фото: hрем’єр-міністр німецької Саксонії Міхаель Кречмер (x.com/MPKretschmer) Автор: Валерія Поліщук

Прем’єр-міністр німецької Саксонії Міхаель Кречмер закликав до скорочення військової допомоги Україні, аргументуючи це тим, що Німеччина досягла межі своїх можливостей.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Zeit.

“Ми більше не можемо продовжувати виділяти кошти на зброю Україні, щоб ця зброя витратилася і нічого не дала. Усе має бути в міру”, – заявив він.

Кречмер наголосив, що підтримка України важлива, але Німеччина має усвідомлювати свої межі.

На запитання про те, чи не є його позиція спробою заощадити кошти завдяки припиненню поставок зброї, політик відповів, що від самого початку конфлікту він виступав проти військових поставок і за дипломатичне врегулювання.

“Протягом двох років у мене була дуже чітка думка з цього приводу, і мені шкода говорити, що вона багато в чому підтвердилася”, – зазначив Кречмер.

На його думку, війна в Україні завершиться не на полі бою, а за столом переговорів.

Ці заяви Кречмера викликають неоднозначну реакцію. Минулого року він уже пропонував обговорити можливість припинення вогню між Росією та Україною, що включало тимчасову відмову України від деяких своїх територій, що викликало обурення в Києві.

Підтримка Німеччиною України

Під час нещодавнього саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів посилити протиповітряну оборону України та дозволити використати західну зброю для ударів по території Росії.

Однак канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею зняття обмежень на удари по Росії з використанням західної зброї та не підтримав заклик збивати російські ракети та дрони над Україною.

Проте Німеччина не підтримує припинення вогню, яке може призвести до капітуляції України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *