Понад 20 поранених після зіткнення фури та маршрутки: деталі ДТП у Кривому Розі

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило аварію.
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило аварію. Фото: ДСНС

Сьогодні вранці, 24 червня, у Кривому Розі сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода. На перехресті Нікопольського шосе та проспекту Металургів вантажівка DAF зіткнулася з маршрутним таксі «ГАЗель». В результаті зіткнення постраждали 22 особи — 21 пасажир і водій мікроавтобуса. Про це повідомляє FBC з посиланням на заяву ДСНС у Дніпропетровській області.

Аварія сталася близько 6:20 ранку. За попередньою інформацією, водій фури виїхав з другорядної дороги на головну та не надав перевагу в русі маршрутці, яка рухалася головною дорогою. Через це сталося зіткнення, після якого маршрутка перекинулася на бік.

Постраждалих оперативно шпиталізували до місцевих лікарень для обстеження і надання необхідної медичної допомоги.

В результаті ДТП 22 людини, включаючи водія маршрутки, були шпиталізовані з різними травмами.
В результаті ДТП 22 людини, включаючи водія маршрутки, були шпиталізовані з різними травмами. Фото: Перший міський

Як повідомляє пресслужба ГУНП у Дніпропетровській області, світлофори на момент ДТП не працювали. Водій вантажівки порушив правила дорожнього руху, не виконавши вимогу знаку 2.1 «Дати дорогу», що призвело до зіткнення з маршрутним таксі.

21 пасажир та водій маршрутного транспортного засобу отримали травми і направлені до лікарні для обстеження,

зазначили у ДСНС.

Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження за першою частиною статті 286 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олексій Білошицький нагадав, що у разі вимкнення світлофорів водії повинні керуватися правилами проїзду перехресть за відповідними знаками пріоритету. Він закликав водіїв бути уважними й дотримуватися правил дорожнього руху, особливо в умовах відсутності електроенергії.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *