Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Польща та союзники підняли літаки через російський повітряний удар по Україні


Польща та союзники підняли літаки через російський повітряний удар по Україні

Фото: ЗС Польщі підняли авіацію на тлі російської ракетної атаки по Україні (wikipedia.org) Автор: Володимир Костирін

Польща разом із країнами-сюзниками підняла у повітря військові літаки цієї ночі через російську комбіновану повітряну атаку по території України.

Про це передає РБК-Україна, посилаючись на Twitter (X) Оперативного командування Збройних сил Польщі.

У заяві польських військових зазначається, що їх авіація почала працювати в повітряному просторі Польщі, та попередили, що це “може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни”.

“Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з завданням ударів крилатими ракетами, безпілотними літальними комплексами SHAHED та балістичними ракетами по об’єктах, розташованих у тому числі на західній території України”, – йдеться в оголошенні.

Також польські військові нагадали, що перед тим активність російської авіації під час ударів по західних областях України була зафіксована в ніч проти 1 червня.

“Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією”, – додали в Оперативному командуванні польських ЗС.

Нічна комбінована атака РФ

Нагадаємо, через черговий масований повітряний удар російських загарбників цієї ночі, 7 червня, в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Також повідомлялося, що близько опівночі під час ворожої атаки “Шахедами” в Одесі пролунали вибухи.

Пізніше стало відомо про виліт кількох бортів стратегічної авіації (Ту-95) у РФ, а згодом – про пуски крилатих ракет росамрією по території України. Додамо, у різних областях працюють сили та засоби протиповітряної оборони, зокрема у Київській області.

Крім того, вибухи лунали в Хмельницькій області. У регіоні під ворожий удар потрапило, зокрема, місто Старокостянтинів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version