Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Поліцейський із Дніпра міг збагатитися на понад 14 млн гривень. ДБР оголосило йому підозру


Поліцейський із Дніпра міг збагатитися на понад 14 млн гривень. ДБР оголосило йому підозру

Архівне фото: ДБР оголосило підозру поліцейському з Дніпра (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Дмитро Браславський

Правоохоронці оголосили підозру поліцейському із Дніпра за фактом незаконного збагачення. У нього знайшли активи більш ніж на 14 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Поліцейський уже отримував підозру

Минулого року цього правоохоронця викрили на здирстві грошей у будівельників разом зі своїм братом. Майстри робили ремонт у садибі, оформленій на його тещу.

“Вже після завершення робіт через коротке замикання в будинку сталася пожежа. Не слухаючи аргументів будівельників, правоохоронець усю провину за пожежу поклав на них і зажадав відшкодувати збитки, які сам оцінив у 200 тисяч доларів”, – написало ДБР.

У ході розслідування було проведено моніторинг життя правоохоронця.

Яке майно вдалося знайти у поліцейського

Поліцейський лише за 2021-2022 роки витратив на будівництво та придбання майна понад 14 млн гривень, що не сходитися з його законними доходами.

Фото: Оголошення підозри (dbr.gov.ua)

Земельну ділянку, елітний будинок та автомобіль Porsche він оформив на своїх тещу та тестя. Водночас, декларація правоохоронця кардинально відрізнялася від способу його життя. Йому повідомлено про підозру в:

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Корупційні скандали в Україні

Проблема корупції в країні є актуальною та в уряд на постійній основі здійснюються кроки щодо зниження її рівня.

Сьогодні стало відомо, що чинному міністру оголосили підозру у заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень.

А раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили дві організовані групи на заволодінні коштами АТ “Укрзалізниця” під час закупівлі кабельно-провідникової продукції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version