Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Підсилять ППО та оновлять авіацію. Греція оприлюднила план модернізації Збройних сил


Підсилять ППО та оновлять авіацію. Греція оприлюднила план модернізації Збройних сил

Фото: Греція оприлюднила план модернізації Збройних Сил (Getty Images) Автор: Константин Широкун

Греція підготувала план з реструктуризації Збройних сил відповідно до “Порядку денного до 2030 року”. Серед ключових положень документа – придбання сучасних винищувачів та посилення військово-морського флоту.

Про це заявив міністр оборони Греції Нікос Дендіас, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Еkathimerini.

“Наша програма спрямована на те, щоб до 2030 року ВПС Греції мали 200 сучасних літаків 4,5 і 5-го поколінь, поступово виводячи з експлуатації літаки 3-го і 4-го поколінь”, – заявив Дендіас.

За його словами, уряд планує придбати до кінця десятиліття дві або більше повних ескадрилії літаків F-16, Rafale та F-35.

“Наша мета – зміцнити власну оборонну промисловість і просунутися у виробництві сучасних “помножувачів потужності”. Ми прагнемо створити нову реальність для грецьких збройних сил”, – додав він.

Наголошується, що серед інших ключових напрямів розвитку Збройних сил Греції до 2030 року – оновлення систем ППО та розвиток безпілотних систем.

Допомога Україні від Греції

Влітку минулого року президент України Володимир Зеленський відвідав Грецію. В ході свого візиту він заявив, що Афіни тренуватимуть українських пілотів на винищувачах F-16. Також глава держави заявив, що Україна розраховує на ППО Греції у Чорноморській акваторії.

Пізніше повідомлялося, що Греція зупиняє фінансування програм підтримки та обслуговування зенітно-ракетних комплексів радянського зразка, оскільки у майбутньому вони можуть бути передані Україні.

15 березня стало відомо, що Греція готується до постачання Україні нової партії військової допомоги . Йдеться про авіаційні ракети, артилерійські гармати та патрони. Також повідомлялося, що уряд Греції готується відправити велику кількість боєприпасів в Україну через Чехію та домагається схвалення відповідного парламентського комітету.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version