Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Під ударом ТЦ, лікарні, школи. Все про наслідки масованої атаки на Дніпро


Під ударом ТЦ, лікарні, школи. Все про наслідки масованої атаки на Дніпро

Фото: війська РФ завдали удару по Дніпру з використанням дронів та ракет (t.me/dnipropetrovskaODA) Автор: Марія Кучерявець

Російські війська сьогодні спрямували по Дніпру ударні дрони та ракети. Внаслідок атаки десятки людей постраждали, є жертви. В місті виникли пожежі, вибуховою хвилею та уламками пошкоджено ТЦ, лікарні, школи, дитсадки, АЗС, житлові будинки та десятки автівок.

Все, що відомо про масований удар по Дніпру – в матеріалі РБК-Україна нижче.

Зміст

Чим атакували росіяни

Російські війська під час атаки по Дніпру вдалися до комбінованого обстрілу. Силам ППО вдалося збити в регіоні 5 безпілотників (розвідник та “Шахеди”), а також 5 ракет.

За словами Командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, противник завдав удару трьома крилатими ракетами наземного базування “Іскандер-К”, чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та п’ятьма ударними БПЛА типу “Шахед”. Основним напрямком удару, зауважив генерал, була Дніпропетровщина. Оборонцям неба вдалося збити всі цілі, окрім двох крилатих “Іскандер-К”.

Яка кількість жертв та загиблих, що відомо про руйнування

Станом на цю мить наразі відомо про 47 постраждалих (серед них 14-річна дитина) та 5 загиблих. Також відомо, що третина з усіх потерпілих у лікарні. У людей здебільшого осколкові поранення та різані рани, забої та переломи. Стан двох медики оцінюють як важкий.

В місті внаслідок атаки сталося кілька пожеж, є руйнування. Зокрема постраждала будівля ТЦ Apollo, поряд побиті автівки, потрощені магазини та кав’ярня. Зачепило й заправну станцію. Крім того, понівечені фасади та вікна у трьох дитячих садочках та трьох школах. За інформацією міської ради, діти та працівники навчальних закладів перебували в укриттях.

Разом з тим в місті пошкоджені три медзаклади. Зокрема у дитячій лікарні у відділення реанімації прилетів уламок. Є руйнування в одній з амбулаторій, в іншій лікарні сталося загоряння приміщення архіву. Пацієнти та лікарі не постраждали.

Серед іншого також пошкоджені понад шість багатоквартирних будинків, там вибито десятки вікон.

4 липня у місті оголосили днем жалоби.

Фото: в ОВА показали наслідки атаки по Дніпру (t.me/dnipropetrovskaODA)

Зміни в русі транспорту

Містян попередили, що внаслідок ворожої атаки у Дніпрі застосовані тимчасові зміни у схемі руху автобусних маршрутів, а саме:

Тимчасово також внесено зміни й в роботу електротранспорту:

Реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на черговий терор окупантів проти мирного міста та опублікував відео з моментом удару. За його словами, зараз на місцях залучені всі необхідні підрозділи ДСНС, рятувальники допомагають усім, хто постраждав.

“Цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі – сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї. Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору”, – акцентував Зеленський.

Нагадаємо, що під час атаки на Дніпро вибухи чули й в Запоріжжі. Також війська РФ поцілили по Кривому Рогу, намагаючись завдати ударів по критичній інфраструктурі. Втім, як проінформував керівник ОВА Сергій Лисак в ефірі телемарафону, загиблих та поранених в місті немає.

Під час підготовки матеріалу використовувалися: заяви мера міста Бориса Філатова, керівника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, президента Володимира Зеленського, а також місцеві ЗМІ (“ДніпроTV” та “Дніпро Обласний”).

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version