Під час спроби Ізраїлю ліквідувати командира ХАМАС у Газі загинули 90 палестинців, – AP


Під час спроби Ізраїлю ліквідувати командира ХАМАС у Газі загинули 90 палестинців, - AP

Ілюстративне фото (getty images) Автор: Вадим Ребрина

За даними Міністерства охорони здоров’я Гази, під час операції Ізраїлю з ліквідації одного з керівників угруповання ХАМАС Мухаммеда Дейфа та його заступника Рафаа Саламе загинули щонайменше 90 людей, включаючи дітей, ще 300 отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

Журналісти агентства нарахували понад 40 тіл у переповненій лікарні Нассера поблизу місця атаки.

За даними палестинських лікарів, кілька постраждалих досі знаходяться під завалами та на дорогах, до них не можуть дістатися бригади швидкої допомоги та цивільної оборони.

Ізраїльські військові стверджували, що “додаткові терористи сховалися серед мирних жителів” і описали це місце як оточене деревами та кількома будівлями.

Ізраїльський чиновник сказав, що під удар потрапила огороджена територія Хан-Юніс, якою керує ХАМАС, заявивши, що це був не наметовий, а оперативний комплекс. Чиновник назвав удар точним.

Нагадаємо, у суботу вранці по півдню Сектора Газа було завдано авіаудару. Як стверджують ізраїльські військові, ціллю були командир військового крила ХАМАС Мухаммад Дейф і ще один головний командир угруповання.

The Times of Israel повідомило, що обидва були уражені великими боєприпасами над землею, коли перебували в будівлі між районом Аль-Мавасі та Хан-Юнім на півдні Гази, а не в тунелі.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що “не є абсолютно впевненим” в успішній ліквідації Дейфа.

Він також сказав, що він схвалив удар, коли переконався, що в тому районі немає заручників, і отримав інформацію про імовірну побічну шкоду та боєприпаси, які будуть використовуватися.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *