Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Під час “Рамштайну” Україна представить план перемоги всім партнерам, – Зеленський


Під час "Рамштайну" Україна представить план перемоги всім партнерам, - Зеленський

Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

12 жовтня пройде 25-та зустріч у форматі “Рамштайн”. У ході неї Україна надасть план перемоги всім партнерам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram президента України Володимира Зеленського.

“12 жовтня відбудеться нова зустріч “Рамштайну” на рівні лідерів. І для представлення плану перемоги всім партнерам, які дійсно допомагають”, – написав він.

За словами президента, Україна має чітку стратегію, як наблизити справедливе закінчення війни – мир завдяки силі.

“План перемоги передбачає необхідне посилення України. Вже почали обговорення з США, як лідером підтримки, залучамо всіх партнерів”, – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що “Рамштайн” – це об’єднання більш ніж 50 країн – формат підтримки українських воїнів, захисту України.

“Рамштайн” координує надання допомоги Україні – снаряди, ППО, F-16 та багато іншого, це коаліція спроможностей, які працюють заради України за основними видами зброї. Перша зустріч “Рамштайн” відбулась 26 квітня 2022 року. 12 жовтня буде вже 25-та зустріч. Рішучисть партнерів має проявити себе – потрібна достатня далекобійність, зміцнення позицій на фронті. І саме такий тиск на Росію, який стане примусом до миру”, – резюмував президент.

План перемоги Зеленського

Близько місяця тому президент Володимир Зеленський анонсував план перемоги у війні. На даний момент вже відомо про повну готовність плану. Справа залишилася за реалізацією.

Спочатку повідомлялося, що першим його побачить президент США Джо Байден. Така вибірковість пов’язана з тим, що найбільше план залежить від допомоги Вашингтона.

Буквально вчора президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України не скасовує наміру провести саміт миру.

Додамо, що з огляду на секретність документа не обійшлося без фейків. Так, видання Bild, нібито ознайомившись із планом перемоги, написало про нібито “готовність” України до “заморозки” війни. Насправді ця інформація не відповідає дійсності.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version