Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

П’ятий день поспіль: в “Укренерго” вирішили не відключати світло 11 вересня


П'ятий день поспіль: в "Укренерго" вирішили не відключати світло 11 вересня

Ілюстративне фото: в “Укренерго” вирішили не відключати світло 11 вересня (Getty Images) Автор: Наталія Кава

В Україні у середу, 11 вересня, графіки відключення світла не будуть застосовуватись. Це буде п’ятий день без відключень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на “Укренерго”.

“Завтра, 11 вересня, застосування заходів обмеження не прогнозується”, – повідомили в “Укренерго”.

Українців просять економно використовувати електроенергію та уникати одночасного ввімкнення кількох потужних приладів, особливо в пікові години з 18:00 до 22:00.

Також варто зазначити, що після масштабного обстрілу 26 серпня в Україні вже п’ять днів не застосовуються графіки відключення електрики.

Відключення світла в Україні

Після ударів Росії по енергетиці навесні цього року ситуація з відключеннями електроенергії залишалася складною. Внаслідок обстрілів було знищено понад 80% генераційних потужностей в Україні. Екстрені відключення застосовуються, коли споживання електроенергії перевищує встановлені ліміти на день.

У липні в Україні запустили два енергоблоки на атомних електростанціях, які були на плановому ремонті. Але 26 серпня російські удари знову ускладнили ситуацію, що призвело до відновлення графіків відключень електроенергії.

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що росіяни вже готуються до нових атак по українській енергосистемі. Ймовірно, окупанти знову битимуть ракетами та дронами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version