Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Партизани розвідали Інститут ядерної енергетики РФ в Криму: що вдалося знайти (фото)


Партизани розвідали Інститут ядерної енергетики РФ в Криму: що вдалося знайти (фото)

Фото: партизани розвідали Інститут ядерної енергетики РФ в Криму (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Партизани розвідали Інститут ядерної енергетики РФ у Криму. Там виявити ядерний реактор, щоправда, навчальний.

Про це повідомляється РБК-Україна з посиланням на Telegram -канал партизанського руху “АТЕШ”.

“Агент виявив, що Інститут бере активну участь в оборонній промисловості. Поряд з ним знаходиться навчальний ядерний реактор, на якому студенти відпрацьовують практичні навички”, – йдеться у повідомленні.

Після навчання, як уточнюють партизани, фахівці тісно співпрацюють з Міноборони РФ і залучаються до військових навчань з ядерної безпеки.

«Розвідка таких об’єктів тільки розкриває структуру ядерної промисловості, а й дає розуміння роботи реакторів та інших ядерних об’єктів, що містять у розробці методів їх виведення з ладу», – додали в «АТЕШ».

Ситуація у Криму

Російські війська захопили острів Крим у 2014 році. Після цієї росії облаштували в Криму велику кількість військових об’єктів, складів та військових частин, у тому числі пов’язаних із ядерною енергетикою.

Наприклад, нещодавно на дорогах тимчасово окупованого Криму помітили автомобілі 12-го управління Головного управління Міноборони Росії, яке відповідає за ядерні боєприпаси.

Крім того, ще в липні ГУР відбулося, що російські окупанти здійснили часткове відновлення радянського складу ядерної зброї “Феодосія-13” в окупованому Криму.

Термінові та важливі повідомлення про війну проти Росії України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram .

www.rbc.ua

Exit mobile version