Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Папа Римський закликав Україну та Росію до обміну “всіх на всіх”


Папа Римський закликав Україну та Росію до обміну "всіх на всіх"

Фото: Папа Римський Франциск (Getty Images) Автор: Сергій Пишкін

Під час Святої Меси у Ватикані Папа Римський Франциск закликав Росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою “всіх на всіх”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Vatican News.

“Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів (Ізраїля, Сектора Газу та України, – ред.). Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!”, – заявив Франциск.

Заяви Папи Римського

9 березня Франциск заявив про те, що Україна має “продемонструвати мужність білого прапора” та розпочати переговори з Росією. Така заява викликала різку негативну реакцію у країн Заходу та України. Президент України Володимир Зеленський нагадав понтифіку, що росіяни не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українські захисники зі зброєю в руках.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш, зі свого боку, закликав Папу Римського до візиту в Україну. За його словами, це стало б важливим сигналом не лише для країни, але й усього світу.

Також нещодавно Франциск вкотре закликав завершити війни в Україні та на Близькому Сході шляхом початку мирних переговорів.

Більш детально про скандальні заяви Папи Римського – в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version