Офіс президента заговорив про прямі перемовини з РФ

Офіс президента: прямих переговорів із РФ на Саміті у Швейцарії не буде. Фото: president.gov.ua

На Глобальному Саміті миру у Швейцарії прямих переговорів між Україною та країною-агресором не планується. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква під час брифінгу.

«Прямих переговорів з Росією не буде. Це не той формат, про який буде розмова на цьому Саміті. Цей Саміт для того, щоб розпочати процес миру, тому він і називається інаугураційний, початковий. Тут присутні країни, які готові предметно говорити і діяти», — підкреслив Жовква.

Представник Офісу президента нагадав, що на Саміті представлені країни з усіх континентів, що підтверджує глобальний інтерес до встановлення миру в Україні.

«Але зрозуміло, що цей саміт стане початком. Ми зосередилися на трьох позиціях (ядерна, продовольча безпека, а також повернення військовополонених та депортованих), бо саме вони найбільше об’єднують учасників», — додав Жовква. Він також зазначив, що більшість країн світу не підтримують ультиматуми Кремля.

«Серед країн-учасників 65 — президентів і прем’єрів країн, решта — на рівні міністрів і декілька країн на рівні спеціальних представників. Більша половина країн світу — учасниць ООН (101 зі 193) не хочу чути ніяких ультиматумів, будь-які російські вимоги, а хоче дійсно робити, щоб цей мир прийшов в Україну», — пояснив він.

Нагадаємо, що у швейцарському Бюргенштоці розпочалося перше пленарне засідання Глобального Саміту миру. Його відкрили вступними промовами президент України Володимир Зеленський і голова Швейцарії Віола Амхерд. На заході розглянуть три ключові пункти формули миру, які підтримують всі учасники Саміту.

slovoidilo.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *