Очікування та реальність у магазинах: що варто знати споживачам при покупці продуктів на вагу


Очікування та реальність у магазинах: що варто знати споживачам при покупці продуктів на вагу

Фото: покупка продуктів на вагу в Україні (GettyImages) Автор: Ярослава Борзова

Продаж продуктів з чітко вказаним маркуванням ваги або літражу товару не вважається обважуванням покупців магазинами. Якщо точні дані не вказані, споживач має право звернутись зі скаргою до Держспродспоживслужби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держпродспоживслужбу.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що останнім часом до них часто надходять звернення щодо ваги товару.

“Звичний продукт, звична упаковка, звична ціна, але – якщо придивитися, то вага менше від звичної. Це, наприклад цукор або крупа – всі звикли до кілограмової пачки, а там вже написано 850 грам”, – йдеться в повідомленні.

Як зауважують у службі, якщо вагу на маркуванні товару вказано вірно (навіть якщо це не відповідає очікуванням споживача) порушення законодавства з боку суб’єкта господарювання немає.

“Кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання входить до переліку обов’язкової інформації про харчові продукти, тому радимо споживачам уважно читати інформацію на маркуванні товару для прийняття зваженого вибору”, – наголошують у Держпродспоживслужбі.

Зокрема зазначається, що якщо споживач виявив, що вага товару не відповідає інформації, що зазначена на маркуванні, він може звернутись до Держпродспоживслужби та її територіальних органів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *