Новий наступ на Сумщину: думка експерта

Чи є загроза наступу росіян на Сумщині: аналітик розповів про ситуацію на кордоні з РФ. Фото: glavcom.ua

На сьогодні на Харківщині зупинено просування російських військ, зазначив Роман Погорілий. У ворога є певні накопичення сил на кордоні з Сумщиною, але наразі не можна стверджувати, що повториться ситуація, яка склалася на Харківщині.

Про це сказав співзасновник і аналітик платформи «Deep State» Роман Погорілий. За його словами, якщо порівнювати нинішню ситуацію на кордоні Росії з Сумщиною, то вона відрізняється від тієї, що була на момент заходу ворожих військ через кордон в Харківську область. Він додав, що, за їх інформацією, підрозділи Сил оборони, які перебувають на Сумщині, більш готові до зустрічі ворога в разі наступу.

«Там проводиться безперервна аеророзвідка. Як тільки з’являється можливість вразити ворога, то по ньому одразу наносяться удари. Так було з колоною окупантів, яка вирішила покататися недалеко від кордону. Але чи наважаться вони невідомо. Це покаже час. Всім треба реагувати на ситуацію», — коментує експерт.

Говорячи про ситуацію на Харківщині, Погорілий зазначив, що поки не можна говорити, що все закінчилося. «Ми бачимо, що немає просувань ворога. Завдяки нашим бійцям зупинено перші успіхи м*сковитів, які були на початку. По переміщенню будь-якої техніки наноситься відразу ураження, вона спалюється. Будь-яке переміщення піхоти відстежується нашими аеророзвідниками і туди теж прилітає», — зазначив Погорілий.

При цьому він додав, що у ворога на кордоні зосереджена ще велика кількість сил. За його словами, зараз відбувається «якесь безтолкове залучення сил», коли вони кидають піхоту і техніку, яку Сили оборони відразу знищують. «Вони, по суті, зупинилися на тих рубежах, які зараз зайняли і більше нічого не можуть зробити», — підкреслив експерт. Він не виключає, що ворог в якийсь момент може завести свої резерви. При цьому висловлює сумнів щодо такої тактики й зазначає, наші бійці не втрачають можливості відтіснити ворога, зачистити якийсь район, зокрема, поблизу Вовчанська.

unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *