На Київщині застосовані аварійні відключення світла

У Київській області через негоду сталися аварійні відключення світла: ДТЕК коментує. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

12 червня у Київській області сталися аварійні відключення світла через сильну негоду. Згідно з повідомленням компанії ДТЕК Київські регіональні електромережі, причиною стали гроза та пориви вітру до 25 м/с, які призвели до знеструмлення 36 ліній і 611 трансформаторних підстанцій.

Наразі енергетики працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу всіх ліній високої напруги (10 кВ). Після цього фахівці почнуть роботу з мережами нижчого класу напруги (0,4 кВ), щоб повернути світло всім споживачам. Однак сильний вітер та дощ продовжують ускладнювати ремонтні роботи і можуть спричинити нові аварії в мережі.

ДТЕК Київські регіональні електромережі закликають людей дотримуватися правил безпеки й не наближатися до ліній електропередачі. Компанія також нагадує, що дізнатися про причини відключення світла та терміни відновлення електропостачання можна через чат-бот у Viber і Telegram, а також на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі в розділі «Відсутня електроенергія?».

Нагадаємо, що 11 червня внаслідок негоди було відключено 15 повітряних ліній 10 кВ і знеструмлено 254 трансформаторні підстанції в Бучанському, Обухівському, Броварському й Вишгородському районах Київської області.

fakty.com.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *