Мобілізаційний вік з 18 років: заява Стефанчука

Фото: Стефанчук прокоментував ініціативу щодо зниження мобілізаційного віку. (ОП)

В українському парламенті наразі не зареєстровано жодної ініціативи щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років. Про це під час брифінгу повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Станом на зараз жодних якихось офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до українського парламенту в межах суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило», повідомив Стефанчук.

Він також зазначив, що розуміє складність ситуації, називаючи війну “страшною математикою часу, зброї, фінансів та людського ресурсу”. Крім того, голова Верховної Ради нагадав, що парламент ухвалив законодавчі акти для справедливості мобілізації, щоб уникнути випадків незаконного затримання людей на вулицях.

Стефанчук заявив, що у парламенті відсутні ініціативи щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років.
Стефанчук заявив, що у парламенті відсутні ініціативи щодо зниження мобілізаційного віку до 18 років. Фото: armyinform.com.ua

Мобілізація в Україні

16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про мобілізацію №10449. Документ, що містив зміни щодо процесу мобілізації, набрав чинності 18 травня. Згідно з новим законом, в Україні було знижено призовний вік до 25 років, а військовозобов’язаним наказано оновити особисті дані.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *