Латвія, Польща та Румунія закликали негайно посилити ППО на східному фланзі НАТО


Латвія, Польща та Румунія закликали негайно посилити ППО на східному фланзі НАТО

Фото: ЗРК Patriot (Getty Images) Автор: Тетяна Степанова

Міністри оборони Латвії, Польщі та Румунії написали спільний лист до союзників по НАТО. У ньому наголошується на необхідності негайно посилити заходи протиповітряної оборони на східному фланзі Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Як повідомляється, міністр оборони Латвії Андріс Спрудс на зустрічі міністрів оборони “Бухарестської дев’ятки” закликав “знайти негайні колективні рішення щодо зміцнення повітряного простору НАТО”.

В ініційованій Латвією зустрічі брали участь представники Румунії, Польщі та Литви, щоб обговорити нещодавні порушення повітряного простору НАТО російськими безпілотниками, а також кроки на рівні держав і Альянсу, які необхідно зробити для зміцнення повітряного простору НАТО.

Міністри оборони Латвії, Польщі та Румунії підписали спільний лист до союзників. Вони вважають, що країни НАТО “повинні зміцнювати свою здатність виявляти, ідентифікувати та нейтралізувати низькі й повільно літаючі об’єкти, а ротація ППО має бути введена негайно”.

“Російська агресія продовжує створювати ризики та загрози для країн НАТО, включно з порушенням повітряного простору російськими безпілотниками. За останній місяць інциденти за участю російських дронів сталися не лише у Латвії, а й у Румунії та Польщі”, – зазначив Спрудс.

Інциденти з російськими дронами у Латвії та Румунії

Нагадаємо, 8 вересня президент Латвії Едгар Рінкевичс повідомив, що у східній частині його країни впав російський військовий безпілотник.

Пізніше стало відомо, що російським безпілотником, який впав у Латвії, найімовірніше за все був Shahed. Він був начинений вибухівкою.

Також під час атаки РФ по Україні, в ніч з 7 на 8 вересня, ударні безпілотники росіян порушили повітряний простір Румунії.

В обох випадках системи протиповітряної оборони сусідніх з Україною країн супроводжували російські цілі, але збивати не наважилися.

Після цього цих інцидентів міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас закликав змінити алгоритм місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії, щоб збивати російські ракети.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *