Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Кулеба зустрівся з спецпредставником Китаю


Кулеба зустрівся з спецпредставником Китаю

Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Getty Images) Автор: Наталія Гурковська

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі спеціальним представником Китаю у європейських справах У Хунбо. Зустріч відбулася на саміті у Хорватії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter міністра.

“Провів зустріч із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо на полях Дубровницького форуму в Хорватії. Я поінформував спецпредставника про перший саміт миру, який відбувся у Швейцарії”, – розповів він.

Вони, за словами міністра, обмінялися думками щодо подальших зусиль з відновлення справедливого і тривалого миру в Україні, заснованого на повазі до Статуту ООН та міжнародного права.

“Україна та Китай продовжуватимуть діалог з питань миру та розвитку. Я наголосив на важливості стратегічно розглядати наші відносини в двосторонньому контексті, а також крізь призму майбутнього членства України в Європейському Союзі”, – ззначив Кулеба.

Дмитро Кулеба та У Хунбо (x.com/DmytroKuleba)

Саміт миру та Китай

15-16 червня у Швейцарії проходив саміт миру. У ньому взяли участь понад 100 країн-учасниць. Представників Китаю не було на заході.

Натомість, як писали ЗМІ, Китай напередодні саміту почав просувати свій “мирний план”. Китайська влада пояснювала свою відмову від участі відсутністю на заході російської сторони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version