Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Кулеба закликав союзників захистити небо України та дозволити удари на великі відстані по РФ


Кулеба закликав союзників захистити небо України та дозволити удари на великі відстані по РФ

Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (GettyImages) Автор: Ярослава Борзова

Партнери України можуть прийняти два конкретних рішення, щоб допомогти їй швидше покласти край російському терору. Жодне з них не буде ескалацією, а допоможе стримати Росію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС Дмитра Кулебу в Х.

Кулеба зазначив, що внаслідок атаки Росією15 регіонів України є загиблі та жертви. Також він повідомив про удари по критично важливих об’єктах цивільної інфраструктури та енергетичній системі.

“Росія продовжує вести боягузливу війну проти цивільного населення, що є воєнним злочином. Російські атаки не мають жодного виправдання. Вони мають бути рішуче засуджені та зустрінуті відчутними діями з боку міжнародного співтовариства.”, – наголосив Кулеба.

Два конкретні рішення від партнерів

На його думку, існує два конкретних рішення, які українські партнери можуть прийняти, щоб допомогти нашій державі швидше покласти край російському терору:

“Жодне з цих рішень не є ескалацією. Навпаки, вони стримуватимуть Росію, допоможуть зменшити терор і кількість російських атак, а також пов’язані з ними жертви. Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя”, – зауважив Кулеба.

Масштабний обстріл України Росією

Варто зауважити, що сьогодні Росія вчергове масштабно атакує Україну з повітря. Під час повітряної атаки, окрім БПЛА з різних напрямків були десятки запусків ракет “Кинджал”.

Ще вночі стало відомо про зліт десяти бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС й виведення ворожих кораблів з “Калібрами” у Чорне море.

Після влучань ракет у низці областей України почалися перебої зі світлом. Також відомо, що у деяких регіонах країни почались відключення води на тлі проблемі з електропостачанням.

Також через масовану атаку у столичному метро ввели обмеження руху. Так, дві із трьох гілок “підземки” курсують зі змінами у маршруті.

Усі подробиці масованого обстрілу – за посиланням.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version