Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Ізраїль звузив коло цілей для відповіді на атаку Ірану, – NBC


Ізраїль звузив коло цілей для відповіді на атаку Ірану, - NBC

Фото: Біньямін Нетаньяху, прем’єр Ізраїлю (GettyImages) Автор: Дмитро Левицький

Ізраїль звузив коло цілей в Ірані для відповіді на ракетну атаку, яка сталась 1 жовтня. До переліку цілей, попередньо, не входять ядерні об’єкти Ірану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американський телеканал NBC News.

За словами неназваних чиновників США, ізраїльська відповідь буде націлена на іранську військову та енергетичну інфраструктуру. Але ядерних об’єктів, можлива атака на які викликала занепокоєння в США, серед цілей немає. Хоча, як зауважили чиновники в розмові з NBC, остаточного рішення в Ізраїлі ще не ухвалювали.

Вашингтон не знає, коли Ізраїль ударить у відповідь по Ірану, але це може статися в будь-який момент, як тільки буде віддано відповідний наказ. Американські чиновники також не знають, чи Ізраїль взагалі узгодив відповідну дату.

Водночас представники США та Ізраїлю, як повідомляє NBC, вважають, що удар по Ірану може статися під час свята Йом-Кіпур, тобто – сьогодні. Також офіційні особи зауважили, що США готові захистити свої об’єкти в регіоні від будь-якої контратаки з боку Ірану, але навряд чи будуть напряму підтримувати операцію Ізраїлю.

Загострення між Іраном та Ізраїлем

У вересні Ізраїль, який вже рік перебуває у стані війни, почав завдавати ударів по об’єктах терористичної організації “Хезболла” у Лівану. Зокрема, ізраїльським військам вдалося ліквідувати ватажка “Хезболли”, а пізніше – і його наступника.

Іран, який підтримує “Хезболлу”, відповів на вбивство ватажка організації масштабною ракетною атакою на Ізраїль. Так, Іран випустив по Ізраїлю майже дві сотні балістичних ракет.

Ізраїльський міністр оборони Йоав Галант пообіцяв “смертоносну, точну та несподівану” відповідь на атаку Ірану.

В ЗМІ були чутки про те, що цілями відповіді Ізраїлю можуть стати ядерні об’єкти Ірану. Але американський президент Джо Байден дав чітко зрозуміти, що США не схвалять таких ударів.

Більше про те, що відомо про можливу відповідь Ізраїлю на іранську атаку, – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version