Харківська меблева компанія працювала з РФ: неприємні подробиці від СБУ

Підозрюваним у співпраці з РФ загрожує до 12 років позбавлення волі
Підозрюваним у співпраці з РФ загрожує до 12 років позбавлення волі. Фото: ssu.gov.ua

У Харкові меблева компанія під час повномасштабної війни працювала з державними компаніями Російської Федерації. Про це повідомляє FBC з посиланням на пресслужбу СБУ.

Встановлено, що фігуранти вели бізнес із московськими компаніями, які співпрацюють з державними установами РФ. Зокрема, йдеться про підсанкційні російські банки «Сбєрбанк» і «Тінькофф». Ще однією із клієнтів установи була російська корпорація «Ростелеком», яка забезпечує зв’язком окупаційні угруповання.

За матеріалами провадження, лише протягом 2022-2023 років зловмисники поповнили бюджет Росії на 140 млн рублів. Ці кошти держава-агресор отримала як податки і збори.

Меблевий бізнес у Харкові допомагав фінансувати державу-агресора
Меблевий бізнес у Харкові допомагав фінансувати державу-агресора. Фото: СБУ

Для незаконної торгівлі керівники харківського підприємства задіяли мережу підконтрольних їм комерційних структур на території Росії та Близького Сходу. Щоб замаскувати злочинні дії, вони встановили частину своїх виробничих потужностей на підконтрольне підприємство за кордоном.

Меблевий бізнес у Харкові допомагав фінансувати державу-агресора
Меблевий бізнес у Харкові допомагав фінансувати державу-агресора. Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила чотирьом затриманим про підозру за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Стосовно інших фігурантів, які переховуються за кордоном, у тому числі на території РФ, застосована заочна процедура повідомлення про підозру. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці запевнили, що слідчі дії жодним чином не впливають на роботу підприємства в Україні і стосуються лише незаконних дій окремих посадовців компанії.

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *