Гуменюк вказала на цікаву деталь щодо штурмів РФ в районі Кринок за добу


Гуменюк вказала на цікаву деталь щодо штурмів РФ в районі Кринок за добу

Фото: речник ОК “Південь” Наталія Гуменюк Автор: Наталія Гурковська

Російські війська за минулу добу не проводили штурмів плацдарму ЗСУ в районі Кринок, який розташований на тимчасово окупованому лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

“Попри те, що ворог продовжує штурми, зокрема, і на Запорізькому напрямку, і хотів би проводити регулярний терор і нашого плацдарму у районі Кринок, але за минулу добу жодної штурмової групи РФ не зібралося в угруповуванні “Днепр”, яка б була готова проводити штурми в районі Кринок”, – зазначила вона.

Пояснюючи прричини такої поведінки окупантів, спікер зазначила, що, не виключено, що певною мірою на це впливають і погодні умови, штормове попередження на півдні і рясні дощі.

“Цілком ймовірно, що це трошки збило ворожий потенціал”, – констатувала Гуменюк.

Ситуація у районі Кринок Херсонської області

Село Кринки Херсонської області знаходиться на лівому березі Дніпра, на тимчасово окупованій російськими військами території, яку вони захопили під час масштабного вторгнення РФ до України у лютому 2022 року.

У середині жовтня 2023 року, зі звіту Інституту вивчення війни стало відомо, що українські війська просунулися на північний схід Кринок Херсонської області. При цьому росіяни намагаються перешкодити спробам ЗСУ закріпитися у Кринках на лівому березі Херсонської області та налагодити туди постачання.

У лютому 2024 року стало відомо, що ЗСУ встановили прапор України у Кринках на лівому березі Херсонської області. Наприкінці лютого повідомлялося, що росіяни не залишають спроб відтіснити українських військових із лівого берега Дніпра у Херсонській області. Для цього росіяни йдуть на штурми зі стрілецькою зброєю.

При цьому, за останніми даними на 26 березня, у звіті Інституту вивчення війни зазначається, що минулої доби ворог зробив невдалий наступ на українські позиції на східному (лівому) березі Херсонської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *