Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Голова “Укренерго” анонсував покращення ситуації зі світлом вже за пару тижнів


Голова "Укренерго" анонсував покращення ситуації зі світлом вже за пару тижнів

Фото: голова “Укренерго” Володимир Кудрицький (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Олександр Білоус

Відключення світла в Україні будуть значно меншими в серпні, вересні та жовні. У якийсь час за цей період дефіциту може не бути взагалі.

Про це заявив голова “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю телеканалу “Суспільне”.

“Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через там пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях”, – повідомив Кудрицький.

За його словами, дефіцит трохи зменшиться, і протягом серпня буде поступово зменшуватись в вересні і в жовтні, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

“У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз”, – сказав він.

Кудрицький нагадав, що в Україні половина генерації, яка була станом на початок березня цього року, пошкоджена або розбита. “І знаєте я вам так скажу що будь-яка інша енергосистема в цій ситуації просто би сколапсувала, просто би був повний блекаут на тижні або місяці”, – додав голова “Укренерго”.

За прогнозом експертів, у середині осені в Україні можуть на якийсь час відмовитись від відключень світла для населення. Але це буде не надовго, і потім ситуація знову ускладниться.

МВФ прогнозує середній дефіцит електроенергії України у 2024 році становитиме на рівні близько 10%. Водночас серйозний дефіцит (до 30%), ймовірно, виникне лише у години пік.

www.rbc.ua

Exit mobile version