Газопровід Balticconnector у Балтійському морі запустять наприкінці квітня


Газопровід Balticconnector у Балтійському морі запустять наприкінці квітня

Фото: газопровід Balticconnector у Балтійському морі запустять наприкінці квітня (flickr.com/shane_macclure) Автор: Константин Широкун

Раніше пошкоджений газопровід Balticconnector у Балтійському морі повністю відновлено, він має відновити роботу 22 квітня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

За словами представника естонської компанії Elering, цього тижня трубопровід успішно пройшов гідравлічні випробування.

В даний час проводяться заключні роботи, в ході яких трубопровід промивається водою, після чого буде здійснено осушка та проведено внутрішній геометричний аналіз.

Пошкодження газопроводу Balticconnector у Балтійському морі

Нагадаємо, у ніч на 8 жовтня 2023 року в Балтійському морі було пошкоджено газопровід Balticconnector, а також телекомунікаційний кабель, що з’єднує Фінляндію та Естонію.

У Фінляндії припускають, що за пошкодженням газопроводу стоїть “якась держава”. Зазначимо, що основною лінією попереднього розслідування є китайське судно Newnew Polar Bear, але відкрито інші лінії розслідування.

Пізніше стало відомо, що фінська поліція завершила слідчі дії на місці пошкодження газопроводу Balticconnector у Балтійському морі.

Міністр уряду Фінляндії Андерс Адлеркройц пізніше заявив, що пошкодження на газопроводі Balticconnector у Балтійському морі не випадкові. Йдеться про контейнеровоз Newnew Polar Bear, який і підозрюють у пошкодженні Balticconnector. За попередніми даними, судно тягло за собою опущений якір. Якір вагою шість тонн виявили за кілька метрів від місця пошкодження.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *