Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Естонська розвідка спрогнозувала, коли РФ відчує наслідки ударів по складах


Естонська розвідка спрогнозувала, коли РФ відчує наслідки ударів по складах

Ілюстративне фото: артилерійські снаряди (Getty Images) Автор: Тетяна Степанова

Ефект від знищення українськими бійцями військових складів у Росії, ймовірно, настане протягом двох-трьох тижнів. Окупантам доведеться розставляти пріоритети у своїх діях на фронті.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ERR.

За його словами, інтенсивність обстрілів на фронті з боку російських військ знизилася з 226 обстрілів на день минулого тижня до 155 обстрілів на день цього тижня.

Кессельманн зазначив, що це ще не пов’язано з результатом знищення складів минулого тижня, адже “ефект від цієї події, ймовірно, настане через два-три тижні”.

“Оскільки Російська Федерація втратила досить значну кількість боєприпасів, призначених для фронту, їй, імовірно, доведеться розставити пріоритети у своїх діях найближчими місяцями”, – сказав він.

Естонський розвідник зазначив, що у цьому світлі постає запитання, чи вистачить у російських військ ресурсів, щоб відтіснити українські частини, які увійшли до Курської області Росії, назад.

Він також додав, що цього тижня Росія продовжила повільне просування на Покровському напрямку і досягла вихідної позиції для оточення населеного пункту Селидове.

“Якщо цей населений пункт буде захоплений ворогом, постачання Покровська та Курахове, ймовірно, буде порушене”, – зазначив Кессельманн.

Удари по складах РФ

Нагадаємо, в ніч на 21 вересня у Краснодарському краї та Тверській області були атаковані склади зі зброєю російських окупантів.

Як повідомили джерела РБК-Україна, атака на склад у Торопці Тверської області була спецоперацією українських захисників, у якій взяли участь СБУ, ГУР та ССО.

Підтверджено, що під удар потрапив склад ракетно-артилерійського управління, де росіяни зберігали ракети для оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”, балістичні ракети KN23, ракети для тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, КАБи, С-300 та артилерійські боєприпаси.

Удар по складу з ракетами у Торопці є важливим досягненням для України. Усього таких складів у РФ лише 13.

Естонська розвідка вважає, що через удар по складу в Торопці Росія втратила снарядів на 2-3 місяці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version