Дозвіл Україні бити по РФ американською зброєю має значні позитивні наслідки — Остін

США дозволили Україні бити по території РФ: перші позитивні наслідки. Фото: Міністерство оборони США

Вашингтонське рішення дозволити українським військовим завдавати удари по цілях на території Росії за допомогою американської зброї вже почало приносити свої плоди. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу, підбиваючи підсумки засідання у форматі «Рамштайн».

За словами Остіна, це рішення суттєво вплинуло на оперативну обстановку на фронті, зокрема на Харківському напрямку. Він зазначив, що завдяки цьому російський наступ сповільнився, а ситуація на полі бою стабілізувалася.

«Можу сказати, що з того, що я бачу, це те, що росіяни уповільнили свій наступ. Ситуація на фронті стабілізувалася. Ми не бачимо будь-яких серйозних проривів з боку Росії», — наголосив міністр оборони.

Втім, Остін підкреслив, що загальна політика США щодо атак по цілях у Росії не змінилася — далекобійні удари вглиб території, як і раніше, під забороною. Президент США Джо Байден нещодавно наголосив, що американська зброя не повинна використовуватися Україною для ударів углиб Росії на 320 кілометрів, зокрема по Москві чи Кремлю.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни (ISW) підрахували, що Україна може завдавати ударів західною зброєю лише по 16% території Росії.

slovoidilo.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *