Чи буде знову підійматись тариф на світло: коментує Міненерго

Чи можуть ще підняти тарифи на світло: відповідь Міненерго. Фото: УНІАН

Нещодавно в Україні підійняли тарифи на електроенергію, що викликало хвилю суперечок. Однак наразі про можливість ще більшого зростання тарифів не йдеться.

Про це в ефірі Телемарафону «Єдині новини» заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник, відповідаючи на питання: «Чи може бути черговий етап підвищення тарифу на світло в найближчій осяжній перспективі?»

«Ні, на сьогодні таких розмов немає», — наголосив Колісник.

Нагадаємо, що з 1 червня уряд підвищив вартість електроенергії для населення. Новий єдиний тариф становить 4,32 грн/кВт, що було затверджено під час засідання уряду 31 травня.

Цей тариф діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року, тобто менше ніж рік. Окрім цього, відбулися зміни для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають у житлових будинках, в тому числі в помешканнях готельного типу і квартирах, обладнаних електроопалювальними установками:

  • До 2000 спожитих кВт на місяць — 2,64 грн/кВт
  • Понад 2000 кВт на місяць — 4,32 грн/кВт

Таке рішення уряду викликало чимало дискусій серед населення, проте офіційні представники запевняють, що в найближчому майбутньому нових підвищень тарифів не передбачається.

tsn.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *