Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Чи можна поєднувати вакцинацію від грипу з іншим щепленням в один день: пояснення


Чи можна поєднувати вакцинацію від грипу з іншим щепленням в один день: пояснення

Фото: чи можна поєднувати вакцинацію від грипу з іншим щепленням в один день (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Сергій Пишкін

Вакцини, якими щеплять від грипу в Україні, є інактивованими, тобто, неживими. У зв’язку з цим, їх можна поєднувати з усіма іншими щепленнями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства охорони здоров’я.

Як зазначає МОЗ, винятком є вакцина БЦЖ, якою щеплять дітей ще в пологовому будинку. Її не можна поєднувати з іншими вакцинами. Втім, щеплення від грипу рекомендоване дітям від 6 місяців, тобто з БЦЖ вони не перетинаються по часу.

“Всі інші щеплення – від кору, від поліомієліту, від вітрянки, від пневмококів, від ковіду тощо – можна поєднувати і робити в один день з вакцинацією від грипу, або з будь-якими проміжками між ними”, – пише пресслужба.

Від грипу важливо вакцинуватись людям із груп ризику, а саме:

“Важливо пам’ятати, що жінки, які отримали щеплення від грипу під час вагітності, також передають захист своїм дітям, який зберігається протягом перших місяців їхнього життя. Щеплення інактивованою вакциною є безпечним для вагітних, його можна робити у будь-якому триместрі”, – додає МОЗ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version