Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою


Буданов назвав фактори, що створюють серйозні проблеми ЗСУ на полі бою

Фото: начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов (Віталій Носач/РБК-Україна) Автор: Валерій Савицький

Збільшення виробництва Росією керованих бомб, а також постачання артилерійських боєприпасів з Північної Кореї створюють серйозні проблеми для українських військ на полі бою.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію форуму Ялтинської європейської стратегії (YES).

Він зазначив, що північнокорейська військова допомога Росії викликає найбільше занепокоєння порівняно з підтримкою, яку надають інші союзники Москви.

“Вони (КНДР. – ред.) постачають величезну кількість артилерійських боєприпасів, що є критично важливим для Росії. Після таких поставок спостерігається ескалація бойових дій”, – сказав Буданов.

Очільник ГУР також зазначив, що “величезну проблему для фронту” також створило нарощування Росією виробництва керованих авіабомб. А нарощування виробництва ракет типу “Іскандер”, призвело до “масованого використання” Росією зброї для нападу на Україну.

Допомога Північної Кореї РФ

Україна, США та низка інших країн і незалежних аналітиків встановили, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин постачає Росії для війни проти України ракети і боєприпаси в обмін на економічну та іншу військову допомогу з боку Москви.

Так, ще у вересні минулого року виявилося, що Пхеньян постачає до Росії 152-мм артилерійські снаряди і ракети “Катюша”.

Згодом стало відомо, що Росія придбала у КНДР балістичні ракети KN-23. Агресор уже кілька разів використовував їх для ударів по населених пунктах та енергетиці України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version