Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Бюджетний комітет ВР схвалив до другого читання збільшення видатків на оборону


Бюджетний комітет ВР схвалив до другого читання збільшення видатків на оборону

Фото: Бюджетний комітет ВР схвалив до другого читання збільшення видатків на оборону (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Тетяна Степанова

Бюджетний комітет Верховної Ради у п’ятницю, 13 вересня, схвалив до другого читання законопроєкт про збільшення видатків на оборону у 2024 році на 500 млрд гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка у Telegram.

За його словами, законопроєкт підтримали 26 членів комітету.

“У ньому скорочення видатків на 137 млрд гривень. З них 115 млрд економія на борзі та 22 млрд – інше. По факту, найбільш зайві видатки, як телемарафон, канал Рада та кешбек (“Національний кешбек” – ред.), не скоротили”, – зазначив Железняк

Нардеп додав, що наступного тижня парламент розгляне цей законопроект.

Збільшення видатків на оборону

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проект змін до бюджету на 2024 рік на 500,3 млрд гривень. Згідно з документом, на потреби оборони запропонували додатково спрямувати 495,3 млрд гривень.

Водночас Комітет з питань бюджету 2 вересня схвалив іншу версію документа. Цим проектом підтримано збільшення надходжень від зростання податків у 2024 році на 30 млрд гривень замість початкових планів уряду збільшити цю цифру до 125 млрд гривень.

3 вересня Рада схвалила в першому читанні проект змін до державного бюджету про збільшення видатків на оборону у 2024 році на 500 млрд гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version