Бронювання військовозобов’язаних буде в Дії: що відомо про нову функцію

Військовозобов’язаних можна буде бронювати через Дію. Фото: slovoidilo.ua

Віцепрем’єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що уряд підтримав постанову про запуск бронювання військовозобов’язаних через додаток «Дія». Послугу планують запустити в липні, і на першому етапі її зможуть використовувати критично важливі підприємства та компанії, які працюють для Сил оборони.

Федоров зазначив, що зараз для бронювання співробітника необхідно подавати паперові заяви і чекати тижнями на результат. З новою послугою в «Дії» цей процес стане швидким, прозорим і без впливу людського фактора, а результат буде доступний за годину.

Керівники підприємств зможуть подати списки працівників через портал «Дія» та засвідчити їх електронним підписом. «Дія» автоматично перевірить працевлаштування осіб й їх дані в реєстрах. Якщо все в порядку, працівник буде заброньований протягом години. Керівник отримає відповідь у своєму кабінеті на порталі, а працівник — оновлену інформацію в «Резерв+».

Федоров додав, що можливість отримати паперове підтвердження також залишиться, і у разі відмови, керівник отримає відповідь у кабінеті на порталі «Дія». Орієнтовний запуск послуги планується на початок липня.

unian.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *