Британський техномагнат Лінч зник безвісти після затоплення його яхти біля Сицилії


Британський техномагнат Лінч зник безвісти після затоплення його яхти біля Сицилії

Фото: Майк Лінч (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Британський технологічний підприємець Майк Лінч вважається зниклими безвісти після того, як його яхта затонула біля берегів Сицилії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

За даними італійської берегової охорони, шість осіб вважаються зниклими безвісти – серед них Лінч, його донька та ще четверо осіб. Всього, на борту судна, під час того як воно потрапило у грозу, знаходились 22 людини – 10 членів екіпажу та 12 пасажирів.

Берегова охорона змогла врятувати 15 осіб – серед них дружина Лінча Анджела Бакарес. Одна людина – загинула.

Наразі відомо, що водолази працюють на глибині 50 метрів, намагаючись знайти тіла загиблих.

За даними ЗМІ, 56-метрова яхта потрапила у потужний шторм біля гавані Портічелло біля Палермо.

Хто такий Майк Лінч

Майк Лінч – британський техномагнат, відомий як засновник компанії Autonomy Corporation, що спеціалізувалася на розробці програмного забезпечення для аналізу даних. Autonomy була однією з найбільших ІТ-компаній у Великобританії, яку в 2011 році за 11 мільярдів доларів купила американська корпорація Hewlett-Packard (HP).

Після цього продажу між Лінчем і HP виникли юридичні суперечки. HP звинуватила Лінча у завищенні вартості компанії, що призвело до судового процесу про шахрайство. У 2021 році британський суд визнав його винним у шахрайстві, і його екстрадиція до США була запитана для подальшого розгляду справи.

Лінч вважається однією з ключових фігур у британській технологічній індустрії, часто згадується як “британський Білл Гейтс” за свій внесок у розвиток інноваційного програмного забезпечення.

Раніше РБК-Україна повідомляло про те, що помер легендарний 88-річний актор Ален Делон. У 2019 році він переніс інсульт, також артист боровся з онкологією та навіть думав про евтаназію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *