Бійці ССО показали відео з Курської області незадовго до наступу ЗСУ


Бійці ССО показали відео з Курської області незадовго до наступу ЗСУ

Ілюстративне фото: бійці ССО показали відео з Курської області незадовго до наступу ЗСУ (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Спецпризначенці ССО за деякий час до початку наступу у Курській області проводили розвідку та вивчали територію кордону з Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Сил спеціальних операцій ЗСУ.

На опублікованому відео показано, як бійці ССО досліджують певні ділянки територій та проводять розмінування. Один з бійців зазначає, що територія значно відрізняється від тієї, що представлена на мапах.

Вони були змушені шукати альтернативні шляхи для того, щоб їх не було викрито. Окрім цього бійці захопили у полон декількох росіян.

Варто зауважити, що раніше бійці ССО вже публікували ще одне відео з операції у Курській області. Там показано, як вони знищили десяток росіян за одну операцію.

Наступ ЗСУ у Курській області

Майже два тижні триває операція українських військ у Курській області. За цей час Україна взяла під контроль вже 82 населені пункти, це близько 1150 квадратних кілометрів території.

Під час боїв росіяни активно здаються у полон та поповнюють обмінний фонд. Вже відомо, що ЗСУ повністю зачистили від російських військ місто Суджа. Також Україна створила військову комендатуру у Курській області, очільником її став генерал-майор Едуард Москальов.

Сьогодні ж росіяни заявили, що українські війська нібито знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове. Цей міст є важливою логістичною дорогою для росіян.

Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Микола Олещук розповів, що українська авіація бере активну участь в бойових діях на Курському напрямку. І міст було знищено саме завдяки авіації.

Про те, навіщо Україні наступ у Курській області і чому там було створено комендатуру – читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Share

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *