Site icon Новини України ФБК Перший Діловий Первый Деловой

Берегова охорона Греції виявила 74 мігрантів на дерев’яному човні


Берегова охорона Греції виявила 74 мігрантів на дерев’яному човні

Ілюстративне фото: Грецька поліція (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Човен із 74 людьми на борту було виявлено у неділю ввечері у Середземному морі за 46 кілометрів від невеликого грецького острова Гавдос. Всіх затриманих, 73 чоловіки й одну жінку, грецький патрульний катер транспортував на Крит.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

Невідомо, де і коли човен було спущено на воду, а також з яких країн походять його пасажири. Постраждалих чи хворих серед них немає. Мігрантів доставили до пункту тимчасового притулку.

Греція є головною точкою входу до Європейського Союзу для людей, які втікають від конфліктів і бідності на Близькому Сході, в Африці та Азії.

Останнім часом зросла кількість мігрантів з Лівії, і уряд Греції пообіцяв у понеділок вирішити це питання шляхом збільшення фінансування та додаткового персоналу берегової охорони.

Біженці з України

За даними Агентства ООН у справах біженців станом на 31 грудня 2023 року було зафіксовано в усьому світі 6,357 млн біженців з України (5,954 млн біженців зафіксовано в Європі і 0,404 млн за межами Європи).

Міжнародний валютний фонд очікує, що близько 2 млн українських біженців назавжди залишаться за кордоном після закінчення війни з Росією.

Нагадаємо, у НБУ прогнозують, що протягом 2025 року по мірі реалізації зниження безпекових ризиків до України повернуться близько 400 тисяч осіб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version